Thursday, May 2, 2013

Treenea VCO Antioxidants

Mengapakah Makanan yang Kaya Antioksidan Perlu untuk Kita??

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidant adalah kaya dengan sifat-sifat antioxidant yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian, sel-sel badan akan menjadi sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara atau VCO terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikan telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenarative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.



Selain itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOA secara oral dalam kadar tertentu juga menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan juga akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.

VCOA juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolestrol dan meningkatkan tahap HDL dalam darah. VCOA juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

Hubungi Yun Watsapp / sms / We chat 019-3535052 untuk dapatkan Treenea VCOA anda.

No comments:

Post a Comment